Kalp hastalıkları, inme, diyabet, romatizmal hastalıklar, KOAH ve astım üzere akciğer hastalıkları halk sıhhatini tehdit eden en değerli hastalıklar ortasında yer alıyor. 7-14 Nisan haftasının Dünya Sıhhat Örgütü tarafından Halk Sıhhati Haftası olarak kutlandığını belirten Anadolu Sıhhat Merkezi Fizikî Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sadi Kayıran, “Sağlıklı bir hayat için hayatımızda sistemli antrenman, kaliteli uyku ve sağlıklı beslenmeye kesinlikle yer vermeliyiz” dedi. Bununla birlikte belirli yaş üzeri insanların sıhhatlerini müdafaa ismine ozon terapisi ve/veya serum yoluyla glutatyon uygulaması üzere destek tedavileri almalarında hiçbir sakınca olmadığını, bilakis bunun daha güzel yaşamayı sağladığını vurgulayan Dr. Sadi Kayıran, sağlıklı bir ömür ve yaş alma için hekim nezaretinde nizamlı sıhhat denetimlerinin de yapılmasını önerdi.
Sağlığın korunması için kesinlikle beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve haftada en azından 150 dakika yürüyüş halinde spor yapılması gerektiğini vurgulayan Anadolu Sıhhat Merkezi Fizikî Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sadi Kayıran, “Yaşam kalitesi; yanlışsız beslenme, güzel bir uyku, gerilimi yönetebilme ve alınacak dayanak tedavilerle yükseltilebilir” dedi.
Yılda bir sefer ozon terapisi yapılabilir
Vücudumuzun dış ortamdan gelen tehlikelere karşı kıymetli bir yeri olan ve antioksidan sistemini destekleyen ozon terapisi ile güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olunabileceğini söyleyen Fizikî Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sadi Kayıran, “Ozon terapisi, kandaki oksijen düzeyini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve pek çok hastalığa karşı daha dirençli olmamızı sağlıyor. Bazen tek başına, bazen de tamamlayıcı bir tedavi seçeneği olarak kullanılabilen ozon terapisi, sağlıklı bireylere yılda 1 kere 8-12 seanslık tedavi formunda uygulanabilir. Hastalık durumunda ise şahsa ve hastalığa özel tedavi yapılmalı” diye konuştu.
Glutatyon tedavisi nedir, kimlere önerilir?
Glutatyonun, 3 aminoasitten oluşan bir molekül olduğunu ve bağışıklık sisteminde bulunan birçok enzimin daha düzgün çalışmasını sağladığını vurgulayan Dr. Sadi Kayıran, “Hastalıklarla uğraş etmede son derece yararlı bir molekül olan glutatyon, bilhassa şeker hastalarında (Tip 2 Diyabet), nörolojik meselelerde (İnme, Parkinson, Demans, Nöropati) ve karaciğer yağlanması olan hastalarda son derece yararlıdır. Bu tedaviler tek başına yahut takviye tedavi olarak uygulanabilir” dedi.
Dr. Sadi Kayıran, sağlıklı beslenme ve antrenmanın çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, “Sağlıklı ömür stiline ek olarak tamamlayıcı tedavilerle bilhassa metabolik sendrom hastalıkları, tip 2 diyabet, insülin direnci ve kimi yangısal romatizmal hastalıkların toplumdaki görülme sıklıkları azaltılabilir” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı